Представена публикация

СПИСАНИЕ „ВКУСОТИИ В ЧИНИИ“ Е ВЕЧЕ ПО ПАВИЛИОНИТЕ!

Имаме ли нужда от добра вест? Да! - Ето я: "Вкусотии в чинии" - тържество на добрият вкус с повече от 100 рецепти в брой 8 ...

понеделник, 19 февруари 2018 г.

МОНОСПЕКТАКЪЛЪТ "ПИСМО ДО ЕДИН МЪЖ" С БАРЫШНИКОВ ЩЕ ОБИКОЛИ ЕВРОПЕЙСКИТЕ СЦЕНИ




Моноспектакълът "Писмо до един мъж" ще обиколи европейските сцени. Баришников ще изпълни ролята на нестабилния психически и трагичен образ на Нижински.
Вацлав Нижински (1889-1950), е легендарният полско-руски балетист, завършил живота си в лудост, поради разрива на връзката му с великия Дягелев.
Историята е следната: Дягилев включва Нижински в трупата на Ballets Russes, компания, която той основава през 1909 г. в Париж. Нижински изиграва най-известните мъжки роли в балета и става звезда в цяла Европа. Под влиянието на Дягилев, с когото стават двойка, той започва и да хореографира. Няколко години по-късно идилията приключва, когато, след като отношенията между двамата охладняват, Нижински се жени за унгарката Ромола де Пулски. Дягилев не приема предателството и уволнява Нижински, който дотогава явно не разбира, че кариерата му зависи изцяло от неговия партньор. В писмо до Игор Стравински той пише: "Ако е вярно, че Сергей не иска да работи повече с мен, то тогава аз съм загубил всичко."
И трагичната му съдба насетне доказва това прозрение, а животът му става идеалната основа за спектакъла на Уилсън и Баришников.