Представена публикация

СПИСАНИЕ „ВКУСОТИИ В ЧИНИИ“ Е ВЕЧЕ ПО ПАВИЛИОНИТЕ!

Имаме ли нужда от добра вест? Да! - Ето я: "Вкусотии в чинии" - тържество на добрият вкус с повече от 100 рецепти в брой 8 ...

понеделник, 18 декември 2017 г.

НЕ ВИНАГИ НЕЩАТА СА ТАКИВА, КАКВИТО ИЗГЛЕЖДАТ (ПРИТЧА)


 
Два ангела пътували през зимата от град на град. През една от студените вечери замръкнали край дома на богато семейство и останали да прекарат нощта. Домакините не били никак гостоприемни и ги сложили да спят в плевнята. На сутринта старият ангел видял пукнатина в стената и мълчаливо я замазал с ръка. Младият го видял и недоумявал защо го е направил.

- Нещата не винаги са такива, каквито изглеждат... - отвърнал старият.
На следващата вечер потропали на вратата на едно много бедно семейство. За разлика от предишните, тези хора били много гостоприемни. Нагостили ги на оскъдната си трапеза и даже им отстъпили постелята си - за да си отпочинат по-добре.
На сутринта ангелите заварили стопанина и жена му да плачат в обора. Единствената им крава, която била основния им поминък, лежала мъртва в плявата. Младият ангел попитал стария:
- Как допусна да се случи такова нещо? Първото семейство имаше всичко, не искаше да даде нищо, но ти им помогна. А това имаше много малко, даде ни повече от необходимото, но ти остави кравата им да умре. Защо?
- Нещата не винаги са такива, каквито изглеждат! Когато бяхме в плевнята на първото семейство, видях, че зад пукнатината в стената се крие златно съкровище. Заради грубото им отношение и свидливостта на домакина поправих пукнатината, за да не го намерят. А снощи, докато спяхме в постелята на стопанина, дойде Ангелът на смъртта, за да вземе жена му. Но вместо нея, му дадох кравата.