Представена публикация

СПИСАНИЕ „ВКУСОТИИ В ЧИНИИ“ Е ВЕЧЕ ПО ПАВИЛИОНИТЕ!

Имаме ли нужда от добра вест? Да! - Ето я: "Вкусотии в чинии" - тържество на добрият вкус с повече от 100 рецепти в брой 8 ...

вторник, 8 декември 2015 г.

ПОГАЧА - "РАДОСТ ЗА ОКОТО, ПИРШЕСТВО ЗА ВКУСА"


ПОГАЧАТА Е ЕФЕКТНА НА ВИД, БЛАГА НА ВКУС И БЪРЗА ЗА ПРИГОТВЯНЕ. ВСИЧКО, КОЕТО ВИ ТРЯБВА, Е ИЗБРОЕНО ПО-ДОЛУ. ОТ СЕБЕ СИ ТРЯБВА ДА ПРИБАВИТЕ САМО ЩИПКА ЛЮБОВ



Продукти: 500 г брашно, 250 мл прясно мляко, 1 кубче прясна  мая, половин чаена чаша захар, 1 чаена чаша олио, щипка сол, 200 г попарен и нарязан спанак, 150 г извара.  

Приготвяне: В купа хубаво се смесват леко затопленото мляко, маята и една чаена лъжичка захар. Маята се оставя да шупне. Втасалата смес се прибавя към пресятото брашно заедно с олиото, захарта и солта. От съставките се омесва меко и гладко тесто. Оставя се да втасва 1 час на стайна температура или докато удвои размера си.

За плънката: Изварата и спанакът се смесват. Втасалото тесто се разточва на работния плот на кора с дебелина около половин сантиметър. С помощта на чаша от тестото се изрязват кръгове. Във всеки от кръговете се слага по 1 чаена лъжичка от сместа с извара и леко се прегъва наполовина, след което краищата на тестото се съединяват. Готовите кръгчета се подреждат в намаслена тава на разстояние от половин сантиметър. Процедурата се повтаря, докато се напълни цялата тава. Оставя се погачата да втасва половин час, намазва се с жълтък, а през това време се загрява фурната до 180 градуса. Пече се около 20-30 минути или докато се зачерви хубаво.