Представена публикация

СПИСАНИЕ „ВКУСОТИИ В ЧИНИИ“ Е ВЕЧЕ ПО ПАВИЛИОНИТЕ!

Имаме ли нужда от добра вест? Да! - Ето я: "Вкусотии в чинии" - тържество на добрият вкус с повече от 100 рецепти в брой 8 ...

събота, 26 октомври 2013 г.

ТРЪПЧИВИ ДЮЛИ КЪМ СВИНСКО МЕСО – АЗ НЕ ПОЗНАВАМ НЕЩО ПО-ДОБРО

ТРЪПЧИВИ ДЮЛИ КЪМ СВИНСКО МЕСО – АЗ НЕ ПОЗНАВАМ НЕЩО ПО-ДОБРО



Айвъ долмасъ

Продукти: 6 средно големи ароматни дюли, 400 г агнешко месо (може младо телешко или кайма смес), 80 г ориз, 1 малка глава лук, джоджен, копър, сол, черен пипер, краве масло (ако използвате тлъсто месо, не слагайте), олио, 1 кубче зеленчуков бульон.
Приготвяне: За да се издълбаят по-лесно, дюлите се запичат една по една в микровълнова фурна за 3 минути. Издълбават се внимателно, така че да останат стени с дебелина около 1,5 см.
Лукът се нарязва на ситно, запържва се в 4 супени лъжици олио, добавя се добре измитият ориз и след като и той стане прозрачен, се налива 1 чаена чаша зеленчуков бульон. Оставя се на тих огън, докато оризът поеме напълно течността. Месото се прекарва през месомелачка и се смесва с ориза и подправките на вкус. Дюлите се пълнят се със сместа от месо и ориз. Отгоре върху всяка дюля се слага по едно парченце масло. Плодовете се подреждат в тава и се сипва един пръст зеленчуков бульон. Тавата се покрива плътно с алуминиево фолио и ястието се пече на 220 градуса до готовност.