Представена публикация

СПИСАНИЕ „ВКУСОТИИ В ЧИНИИ“ Е ВЕЧЕ ПО ПАВИЛИОНИТЕ!

Имаме ли нужда от добра вест? Да! - Ето я: "Вкусотии в чинии" - тържество на добрият вкус с повече от 100 рецепти в брой 8 ...

неделя, 30 ноември 2014 г.

7 ПРИЗНАКА, ЧЕ ТЕ МИСЛЯТ ЗА ИДИОТ


Автор Ева Истаткова

Нека изясним – ти живееш в България. Около теб се случват разни неща. Странни неща. Често пъти необясними за нормалната житейска логика. Сред тях обаче, има такива, които са сигурни белези, че щом се случват, значи ТИ български човече, си мислен за идиот. Ти си дефиниран като пълен социален олигофрен, иначе, тези неща нямаше да се случват точно на ТЕБ и точно в ТВОЯТА държава за живеене. Ето първите 7 признака, по които можеш да разбереш, че ТЕ те мислят за идиот.
  •  Първо, назначават Слави Бинев за шеф на Комисията по култура и медии. След като вече веднъж се е случил гафът Делян Пеевски да бъде предложен за шеф на ДАНС, след като възмущението е попреминало, а властта на Пеевски пообезпечена още по-добре, ТЕ смятат, че е време за ново назначение. И слагат на поста прочутия архнонт, който заедно с партийката си през 2012-та щурмуваше обществената телевизия БНТ, понеже видиш ли, не излъчвала техните политически мероприятия по ВСИЧКИТЕ си канали. Този Слави Бинев става шеф на медийна комисия. Този Слави Бинев, който е таекуондист. Този Слави Бинев, за който ОТ ГОДИНИ се говори, че е бил в неясни връзки с охранителните фирми и „борците” на 90-те. Този Слави Бинев, чието име е нееднократно цитирано заедно с тези на Малкия Маргин, Димата Руснака, Георги Илиев на ВИС-2. Този Слави Бинев са избрали да управлява театрите, оперите, литературата ни. Точно този.
  • Второ, съществува едно тефтерче, което разтриса държавата. Известно е като – тефтерчето на Златанов. Това тефтерче е веществено доказателство по дело срещу бившия председател на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов за престъпление по служба. Пак това тефтерче, ВНИМАНИЕ – изчезва!!! Изчезва пак – ВНИМАНИЕ – от колата на ВЕЩО ЛИЦЕ. Няма го, бе. И да питате и да не питате КОЙ го взе, тефтерчето го няма, а после главният прокурор Цацаров казва – спокойно, то това тефтерче не е пък чак основно доказателство. Ми така де, без паника, някакво си тефтерче там, седяло в някаква си кола на някакво си вещо лице. Я по-спокойно.
  • Трето, една банка фалира, докато друга е спасена. И никой политико-обществено ангажиран човек не обръща внимание на този факт. Ама защо да се говори за тия неща и без това народът от финанси не разбира. Т’ва лихви, т’ва дефицити, т’ва дългове, т’ва чудеса...Абе, да си гледат гражданите работата и да ги духа вятъра....не на промяната, обаче. Вятъра на размяната – на пари и политическа власт.
  • Четвърто, Бареков потъва в тишина. Дума не обелва за таблети и то, поради нещо, което се римува с таблети и започва с мине*... Странствуващият евродепутат е преживял поредният катарзис и отново омразата му към НЕГО, Бойко, се е превърнала в ЛюбоФФФ. В крайна сметка, това са големи трансформации – любов, омраза, таблети, любов...Що ли ТЕ си мислят, че ние не сме съпричастни на тия любовни авантюри? Че то такава любоФФФ и такива таблетни обещания могат ли да бъдат забравени? (под секрет – те си мислят, че ТИ си ги забравил вече, което прави признак номер 4 напълно релевантен на опита ти да разбереш мислят ли те за идиот).
  • Пето, изпращат Анита Мейзер да ни представя на световния конкурс „Мисис Свят”. После, понеже хората са в потрес от "мургаво-напомпаната поовехтяла визуално" кралица на красотата, изведнъж българските представители в конкурса вдигат рамене и казват – ааа, ние не сме я избирали. Брей, че интересно! Значи ли това, че всеки, който поиска, съвсем сам може да отиде на конкурс и да носи лентата „Мисис България”? Значи ли, а?!!
  • Шесто, протестърите, които цяла година красяха и блокираха центъра с „мафия” и „оставка” на уста се кротват неузнаваемо. Превръщат се в организация, която уж да е коректив на властта, само дето ни една корекция не са извършили още. Може да са развили късогледство, знае ли човек. Макар че – някои политико-етнически-олигархично-кой-тва-бе представители и отдалеч могат да се забележат, не мислите ли?!
  • www.mmartinova.comСедмо, имитират наличие на „дясно” политическо пространство. То е съставено от множество партийки, които средно по 5 часа на ден не съумяват да стигнат до някакъв консенсус, но претендират, че ще променят веднъж завинаги тая държава, ей сега като се захванат с нея, разбираш ли...А ти чакаш ли, чакаш балкански идиоте, това да стане?!...


Е, ако сте се открили в горните 7 под-точки, това означава, че сте издържали успешно теста и – ДА, ТЕ ВИ МИСЛЯТ ЗА ИДИОТ!
И междудругото, ако не ви пука особено от гореизброените 7 факта и нищо не ви кара да измислите спешен план за спасение на живота си и живота НИ, то вие най-вероятно наистина сте идиот.